top of page

Veelgestelde Vragen

- NIEUW -

Over onze studio

1. Waar is de fotostudio gevestigd?

Onze fotostudio is gevestigd in Winterswijk, in de prachtige Achterhoek in de provincie Gelderland. 

Ons adres is Torenstraat 3. Dit is op loopafstand van de markt, perfect bereikbaar met de auto, fiets of lopend.

2. Maken jullie ook pasfoto's voor officiële documenten?

Jazeker! Je kunt tijdens onze openingstijden gewoon bij ons binnenlopen voor een setje pasfoto's

Deze zijn geschikt voor officiële documenten, zoals paspoort, ID-kaart, rijbewijs of visum.

3. Waar vind ik jullie openingstijden?

Onderaan iedere pagina vind je onze openingstijden. Deze staan overigens ook op Facebook en Google. 

IMG_6274LR.jpg

Over onze fotoshoots

1. Op welke dagen kan ik een fotoshoot boeken?

Je kunt 7 dagen per week een fotoshoot bij ons boeken, van maandag t/m zondag. Veel familie- en kidsshoots vinden in de weekenden plaats. Cakesmash en portretten doen we vaak doordeweeks. Heb je een bepaalde gelegenheid waarvan de datum niet kan afwijken? Neem gerust contact op en vraag naar de mogelijkheden!

2. Op welk termijn kan ik het beste reserveren voor een fotoshoot?

Vaak is het met (grote) families/groepen lastig een datum te plannen dat iedereen beschikbaar is. Het is daarom aan te raden om direct te boeken zodra jullie een geschikte datum gevonden hebben. Als het mogelijk is graag zo vroeg mogelijk doorgeven, ca. 1 tot 2 maanden van tevoren.

Reserveer in het geval van een cakesmash ook ca. 2 maanden voor je kindje jarig is. Zo hebben we nog genoeg tijd om de foto's aan te leveren, bijv. voor de uitnodiging of de taart.

LAST MINUTE RESERVERING? --> BEL OF APP VOOR DE BESCHIKBAARHEID

3. Wat is het mooiste moment voor een fotoshoot op een buitenlocatie?

Wij plannen onze buitenshoots het liefst begin van de ochtend of begin van de avond, wanneer de zon laag staat. De precieze tijden zijn afhankelijk of het zomer- of wintertijd is. Kan de fotoshoot alleen in de middag plaatsvinden? Dan is een locatie met genoeg schaduw heel fijn!

4. HELP! De zon schijnt niet tijdens onze fotoshoot! Wat nu?

Geen zorgen! De zon is echt geen must tijdens een fotoshoot op locatie. Deze kan prima doorgaan, zolang het maar niet regent of hard waait. De wolken vormen namelijk één grote softbox, wat ervoor zorgt dat het licht heel mooi gelijkmatig verdeeld wordt. Helemaal prima dus!

Wij houden tot de dag zelf de weersverwachting goed in de gaten. Indien de voorspellingen niet goed zijn, gaan we altijd in overleg en kijken we naar een geschikte oplossing. Denk hierbij aan de ander moment van de dag of een nieuwe datum.

5. Wij hebben geen idee op welke locatie we willen shooten. Hebben jullie ideeën?

Jazeker! We fotograferen al meer dan 5 jaar op buitenlocaties en zijn op de mooiste plekjes geweest! Na jullie reservering gaan we samen kijken welke plek het beste bij jullie past.

6. Mogen er extra personen mee naar de fotoshoot?

We willen je vragen geen extra personen dan noodzakelijk mee te nemen, het liefste alleen de personen die ook op de foto gaan. Zeker bij kinderen kan dit voor extra afleiding zorgen, wat niet ten goede doet aan de resultaten. Het is voor mij belangrijk dat ik goed contact kan maken met kinderen die op de foto gaan. Hoe meer (extra) mensen er aanwezig zijn, hoe lastiger dit gaat.

PILONMEDIA_20210502_051.jpg

Over de levering v/d foto's

1. Hoe worden de foto's aangeleverd?

Wij leveren de foto's altijd DIGITAAL, dus niet als PRINT. Wel is het mogelijk om naast je digitale bestelling foto's door ons te laten printen op allerlei formaten. Dit zit niet inbegrepen in de pakketten, tenzij dit staat aangegeven. Ook hebben we allerlei soorten wanddecoratie waarop we de foto's kunnen leveren. Vraag gerust naar de mogelijkheden of kom langs in onze studio om alle demo's te bekijken.

2. Ontvang ik álle foto's die jullie hebben gemaakt?

Nee, en geloof me... Deze wil je echt niet allemaal. Wij maken na de shoot een 1e selectie, zodat alleen de leukste en beste foto's overblijven. Deze foto's krijgen alvast een kleine bewerking en worden vervolgens inclusief watermerk naar je gemaild via WeTransfer. Hieruit mogen jullie je favoriete foto's uitkiezen.

Ieder fotoshoot-pakket bestaat uit een aantal inbegrepen digitale foto's. Kies je precies het aantal foto's wat ook in je pakket zit, dan hoef je niks extra's te betalen. Uiteraard mag je er ook meer kiezen. Deze bijbestelde bestanden worden op hetzelfde moment digitaal geleverd.

3. Wat zijn de levertijden?

Na de shoot proberen we binnen 1 week de selectie naar je door te sturen, zodat jullie hieruit een keuze kunnen maken. Zodra je aan ons hebt doorgegeven welke foto's je graag wilt ontvangen, doen wij ons uiterste best om ook binnen 1 week de digitale foto's aan te leveren.

HEB JE DE FOTO'S EERDER NODIG? --> GEEF DIT OP TIJD AAN EN VRAAG NAAR DE MOGELIJKHEDEN

4. Kan ik ook de onbewerkte foto's krijgen? Dit scheelt jullie weer bewerkingstijd...

Nee. De bewerking van de foto's is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het gehele proces. Hiermee kunnen wij namelijk, naast de manier van fotograferen, onze identiteit aan de foto's geven. Je kiest voor een bepaalde fotograaf omdat je zijn/haar foto's mooi vindt, of omdat de fijne werkwijze bij je past. De nabewerking is hierbij zo essentieel, en kan daarom in geen mogelijkheid ontbreken.

PILONMEDIA_20200823_008ONBEWERKT.jpg

Foto 1: Onbewerkt

PILONMEDIA_20200823_008.jpg

Foto 2: Bewerkt

5. Kan je een schaafplekje wegwerken in de nabewerking?

Tijdelijke oneffenheden, zoals pukkeltjes, muggenbultjes of schaafplekjes zijn geen probleem om weg te werken. We snappen heel goed dat het heel vervelend is als je dit net hebt tijdens een fotoshoot. Overige niet-gebruikelijke photoshop-bewerkingen zijn niet mogelijk.

bottom of page