Heb je een vraag over een bepaalde fotoshoot, werkwijze of 

levering van de foto's? Kijk dan eerst eens tussen onze veelgestelde vragen hieronder.

Staat jouw vraag er niet tussen? 

Vul dan het contactformulier in op onze contactpagina.

Veelgestelde vragen

1. Waar is de fotostudio gevestigd?

Onze fotostudio is gevestigd in Winterswijk, in de prachtige Achterhoek in de provincie Gelderland. Ons adres is Torenstraat 3. Dit is op loopafstand van de markt, perfect bereikbaar met de auto, fiets of lopend.

2. Op welke dagen kan ik een fotoshoot boeken?

In principe kan dit 7 dagen per week, van maandag t/m zondag. Onze voorkeur ligt wel op een doordeweekse dag als dit mogelijk is, gezien de weekenden snel vol zitten. Reserveer je voor een last-minute datum? Dan is de kans groot dat de weekenden vol zitten. Wil je zeker zijn van een plekje in het weekend? Reserveer dan ruim op tijd! 

3. Wat is het mooiste moment voor een fotoshoot op een buitenlocatie?

Het mooiste moment voor een buitenshoot is wanneer de zon laag staat, dus in de ochtend of in de avond. De precieze tijd is afhankelijk van hoe laat de zon op- of ondergaat. Kan de shoot alleen in de middag plaatsvinden? Dan is een locatie met genoeg schaduw heel fijn! 

4. HELP! De zon schijnt niet tijdens onze fotoshoot! Wat nu?

No worries! De zon is echt geen must tijdens een fotoshoot op locatie. Deze kan prima doorgaan wanneer er wolken zijn. De wolken vormen namelijk één grote softbox, wat ervoor zorgt dat het licht heel mooi gelijkmatig verdeeld wordt. Helemaal prima dus! 

5. Heb jij een geschikte buitenlocatie waar we de fotoshoot kunnen doen?

Jazeker! Ik fotografeer inmiddels al meer dan 5 jaar op buitenlocaties en ben op de mooiste plekjes geweest! Een favoriete plek van mij is de Posbank, vlakbij Arnhem. Zeker tussen half augustus en half september wanneer de heide vol in bloei staat! Een plek waar ik ook vaak kom is de Ruïne van Miste, tussen Aalten en Winterswijk. Deze locatie geeft je foto's een echte urban look en heeft meerdere leuke hoekjes waar je mooie foto's kunt maken. Meer inspiratie nodig? Vraag ons gerust!

6. Ontvang ik alle foto's die je hebt gemaakt?

Nee, en geloof me... Die wil je echt niet allemaal haha! Wij zijn van mening dat wanneer je fotoshoot boekt, je volledig 'ontzorgd' moet worden. Het is niet de bedoeling dat jij als klant zelf de volledige selectie moet doen uit de honderden foto's die gemaakt zijn. Dan zie je door de bomen het bos niet meer!

 

Daarom maak ik als fotograaf na de shoot een 1e selectie, waarbij ik alle over- en onderbelichte foto's, bewogen foto's en foto's met gekke gezichten/bewegingen eruit vis. Hierna krijgen de foto's alvast een kleine bewerking, zodat je tijdens het uitkiezen van je favoriete foto's een beter beeld krijgt van hoe de foto's gaan worden. Zo is het voor jou als klant een stuk fijner en overzichtelijker. 

 

7. Wat is de levertijd van de bewerkte foto's?

Houd bij een fotoshoot rekening met een levertijd van ca. 10 werkdagen nadat je je selectie aan ons hebt doorgegeven, maar meestal lukt dit eerder. Bij een bruiloft leveren we een preview binnen 5 tot 7 dagen en de gehele reportage binnen 6 tot 7 weken. 

8. Kan ik de onbewerkte foto's krijgen? Dat scheelt jou weer bewerkingstijd...

De bewerking van de foto's is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het gehele proces. Hiermee kan ik namelijk, naast mijn manier van fotograferen, mijn identiteit aan de foto's geven. Je kiest voor een bepaalde fotograaf omdat je zijn/haar foto's mooi vindt, of omdat de fijne werkwijze bij je past. De nabewerking is hierbij zo essentieel, en kan daarom in geen mogelijkheid ontbreken. Kijk maar eens naar het onderstaande voorbeeld:

 

 

 

 

 

 

 

Foto 1 komt rechtstreeks uit de camera. Donker, niet sfeervol en niet herkenbaar als 'mijn' foto. Foto 2 is dezelfde foto, alleen dan bewerkt en klaar om geleverd te worden. Het op mijn manier bewerken van de kleuren en het licht in de foto maakt deze foto herkenbaar als 'mijn' foto. 

9. Mag ik de foto's op social media zetten?

Jazeker mag dat! We vinden het heel tof als je blij bent met je foto's en deze graag aan de buitenwereld wilt tonen. In ruil daarvoor vragen we je wel om ons te taggen via @fotostudiopilonmedia (op Facebook & Instagram) of onze naam bij de foto's te vermelden. 

10. Kan je een schaafplekje wegwerken in de nabewerking?

Tijdelijke oneffenheden, zoals pukkeltjes, muggenbultjes of schaafplekjes zijn geen probleem om weg te werken. We snappen heel goed dat het heel vervelend is als je dit net hebt tijdens een fotoshoot. Overige niet-gebruikelijke photoshop-bewerkingen zijn niet mogelijk.

 

11. Mag ik iemand meenemen naar de fotoshoot-locatie/studio?

We willen je vragen geen extra mensen dan noodzakelijk mee te nemen, het liefste alleen de personen die ook op de foto gaan. Zeker bij kinderen kan dit voor extra afleiding zorgen, wat niet ten goede doet aan de resultaten. Het is voor mij belangrijk dat ik goed contact kan maken met kinderen die op de foto gaan. Hoe meer (extra) mensen er aanwezig zijn, hoe lastiger dit gaat.

PILONMEDIA_20200823_008.jpg

Foto 2: Bewerkt

PILONMEDIA_20200823_008ONBEWERKT.jpg

Foto 1: Onbewerkt

  • Facebook Social Icon
  • Instagram