top of page

5 leuke weetjes over cakesmash fotografie

Bijgewerkt op: 16 apr. 2023

Wat leuk dat je terecht bent je gekomen op mijn blog! Je bent hier waarschijnlijk omdat je benieuwd bent wat een cakesmash precies is, of omdat je binnenkort een cakesmash wilt boeken voor je kindje. Super leuk!


Wat is een cakesmash?

Ik zal eerst even kort uitleggen wat een cakesmash fotoshoot precies is. Een cakesmash is een fotoshoot die wordt gedaan ter ere van de eerste verjaardag. De jarige mag tijdens deze shoot heerlijk kliederen en snoepen van een speciaal gemaakte smashtaart. Hier worden de leukste foto's van gemaakt! Een cakesmash wordt vaak gedaan in een feestelijke fotosetting met ballonnen en slingers op de achtergrond, maar er zijn ook fotografen die het grootser aanpakken. Zij bouwen hele thema's op om kindjes hierin te laten smashen, zoals een jungle, zeemeermin of boerderij thema. Je kunt het zo gek niet bedenken!


Guus mocht zijn eerste verjaardag vieren met een 'Boerderij' cakesmash!


Badderen na de smash

Vaak is er na de smash een mogelijkheid om je kindje te laten badderen in een leuk badje. Ook hier worden hele vrolijke foto's van gemaakt en maakt de fotoshoot helemaal compleet. Én je krijgt je kindje lekker schoon en fris weer mee naar huis. Ideaal!


Kijk Emma eens intens genieten van het badje na haar 'Pinky Peach' cakesmash!


Ik heb een aantal leuke feitjes over cakesmash op een rijtje gezet! Wist je dat...

  1. ...cakesmash van oorsprong een Amerikaanse traditie is? Het is over komen waaien naar Europa en ook in Nederland wordt het steeds populairder!

  2. ...je niet persé een taart hoeft te gebruiken? Als alternatief is het ook leuk om te kiezen voor bijv. fruit, spaghetti of cupcakes!

  3. ...cakesmash voor alle leeftijden mogelijk is? Het wordt het meest gedaan bij de eerste verjaardag, maar ook als je bijv. 25 jaar wordt is dit een superleuke shoot met hilarische herinneringen als resultaat!

  4. ...de foto's van een cakesmash vaak worden gebruikt voor op de uitnodiging of op de taart? Om deze reden is het heel fijn om de shoot ruim van tevoren te plannen, zodat de fotograaf genoeg tijd heeft om de foto's klaar te maken.

  5. ...er oneindig veel originele thema's mogelijk zijn? Je kunt natuurlijk kiezen voor een basic thema met vooral ballonnen en slingers, maar wanneer je de fotoshoot wat meer persoonlijk wilt maken kan je ook kiezen voor een thema dat bijv. aansluit op het thema van zijn/haar slaapkamer, zoals jungle!


Pelle eet de smashtaart niet alleen met z'n handen


Cakesmash boeken? Wacht niet te lang!

Overweeg je om een cakesmash te boeken voor de eerste verjaardag van je kindje? Je gaat er zeker geen spijt van krijgen! Wacht liever niet te lang met het reserveren van een datum om teleurstelling te voorkomen. Je kunt het beste een datum inplannen ca. 1,5 maand voor de verjaardag van je kindje.


Bij Fotostudio PilonMedia boek je een volledig verzorgde cakesmash voor de eerste verjaardag van je kindje. Wil je meer informatie over onze pakketten en mogelijkheden? Klik hieronder of stuur een mail naar info@fotostudiopilonmedia.nl
9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page