top of page

5 originele variaties op een bruidstaart

Het allerleukste van bruiloften fotograferen vind ik dat iedere dag er totaal anders uitziet. Ieder bruidspaar heeft hun eigen wensen en ideeën om hun dag eigen te maken, of dit nou intiem of groots gevierd wordt. Dit maakt iedere dag uniek, en het blijft zo bijzonder om dit vast te mogen leggen.


De geschiedenis van de bruidstaart

Bij een bruiloft wordt er al gauw gedacht aan een bruidstaart, en elkaar natuurlijk een hapje geven na het aansnijden. Toch bestaat de bruidstaart nog niet zo heel lang. Voor de 18e eeuw werd er vooral op Nederlandse bruiloften vruchtengebak gegeten. De traditie van de bruidstaart kwam pas begin 1900 overgewaaid vanuit Engeland.


Een traditionele bruidstaart bestaat uit 3 verschillende lagen. De eerste laag hoort te bestaan uit witte suiker (symbool voor de liefde), de tweede laag uit marsepein (symbool voor de bruidstijd) en de derde laag is de vruchtencake, wat wordt gezien als de afspiegeling van het huwelijk.


Wist je dat bij meerdere lagen bruidstaart de bovenste laag traditioneel gezien niet wordt aangesneden, maar wordt ingevroren en ontdooid 1 jaar na het huwelijk, of wordt gegeten bij de geboorte van het eerste kind?

Officieel hoort een bruidstaart wit te zijn, net als de jurk van de bruid. De taart heet daarom ook 'bruidstaart', omdat de bruid de belangrijkste persoon is van de bruiloft.


Een prachtig voorbeeld van het traditioneel aansnijden van de taart door B&K, met de hand van de bruid onderop.


Creëer je eigen tradities!

Het kan natuurlijk zijn dat jullie niet zo van taart of tradities houden. Hier is helemaal niks mis mee, want het is jullie feestje en jullie bepalen hoe de dag gaat verlopen. Wist je dat er overigens hartstikke leuke alternatieven zijn voor een bruidstaart? Lees ze hieronder voor wat inspiratie voor jullie eigen bruiloft:


Elene & Romano kozen i.p.v. een taart voor een zoete soesjestoren en hartige toren met vlees, kaas en groentesnacks.


5 originele variaties op een bruidstaart

  1. Een chocolade soesjes- of hartige toren met worst, kaas en groentesnacks (zie de foto hierboven)

  2. Cupcakes of kleine taartjes, te variëren in verschillende kleuren voor een vrolijke uitstraling en diverse smaken zodat er voor ieder wat wils is

  3. Een chocolade fontein; deze gaat zeker in de smaak vallen! Vooral bij de jongere generatie! Dek een tafel vol met fruit, vrolijke spekkies & koekjes en dippen maar! Kijk wel uit voor je kleding ;-)

  4. Donut taart; ga lekker de hoogte in en bouw een taart van donuts! Niet alleen heel handig (want niet snijden en lekker makkelijk), maar ook super leuk om te versieren!

  5. Een stapeltaart van diverse soorten kaas; heb je er wel eens van gehoord? Zeker een aanrader wanneer je bruiloft een Frans tintje heeft. Heerlijk als nagerecht met een glaasje wijn of port. Genieten maar!


Taart doet het natuurlijk altijd goed, zeker bij kinderen! Deze kids genieten van heerlijke red velvet taart op de bruiloft van Paula & Daniel. Helemaal in stijl!


Op zoek naar een bruidsfotograaf?

Stappen jullie binnenkort in het huwelijksbootje en zijn jullie op zoek naar een enthousiaste fotograaf die jullie dag tot in de puntjes vastlegt?


Wellicht zijn wij wel de perfecte match? Ik nodig jullie graag geheel vrijblijvend uit in mijn studio om gezellig kennis te maken onder het genot van een lekker kopje koffie of thee. Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen? Klik hieronder voor meer informatie over mijn bruidsfotografie of stuur een mail naar info@fotostudiopilonmedia.nl


Ik ben heel erg benieuwd naar jullie lovestory! Zie ik jullie binnenkort?
8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page