top of page

Om deze reden is een locatieshoot tijdens het gouden uurtje een heel goed idee!

Ik fotografeer families, gezinnen en kinderen heel graag buiten in de natuur. Ze voelen zich lekker vrij, zijn relaxt en dat straalt echt van de foto's af. Vaak krijg ik de vraag wanneer nou het beste moment is om een buitenshoot te doen. Hier is lastig een vast tijdstip aan te koppelen, vanwege de zomer- en wintertijd. Maar, ken je het magische 'gouden uurtje' al? Dit is een fantastisch moment voor een shoot!


Wat is een 'gouden uurtje'?

Een gouden uurtje vindt plaats op 2 momenten van de dag; het eerste uur na zonsópgang en het laatste uur voor zonsóndergang. Of het gouden uurtje goed zichtbaar is is natuurlijk afhankelijk van het weer. Is het bewolkt, dan helaas geen gouden uurtje.


Het gouden uurtje zorgt voor een fantastisch effect, namelijk een oranje gloed in de foto's. Dit creëert enorm veel sfeer en warmte. In de zomer hebben fotografen overigens vaak meer geluk. Dan kunnen ze soms iedere dag 2x gebruik maken van dit magische licht. Maar, wat maakt dit moment zo bijzonder?


Tip; een gouden uurtje duurt niet altijd een uur! Het kan ook binnen een half uurtje weer verdwenen zijn, dus wees er op tijd bij!

Bekijk de onderstaande foto eens. Deze foto is onderdeel van mijn fotoserie 'The Golden Twins' en is gemaakt op de Posbank tijden het gouden uurtje in september 2017. Een typisch voorbeeld van de juiste modellen op het juiste moment op de juiste locatie. Dit plaatje klopt gewoon.


Modellen op de foto: Jaliyah & Nevaeh @twins_nevaehjaliyah


Perfect licht maakt het perfecte plaatje!

Het grote voordeel van het gouden uurtje is dat de zon lekker laag staat. Dit is het juiste moment om te fotograferen, want hierdoor krijg je namelijk geen harde schaduwen in het gezicht. Dit krijg je wel op het moment wanneer de zon in de middag recht boven je staat, niet bepaald flatterend.


Je hoeft natuurlijk niet persé te kiezen voor het gouden uurtje. In de zomerperiode, bijvoorbeeld in juli, is dit moment pas rond 21:00 uur/21:30 uur. Voor kleine kinderen is dit vaak te laat. Je snapt nu denk ik wel waarom fotografen hun fotoshoots graag in de ochtend of avond plannen, zodat de zon laag staat en dit het mooiste licht geeft. Je hebt dan wel geen oranje gloed over je foto's, maar zeker wel sfeervolle plaatjes!


Deze foto is gemaakt aan het einde van een zomerse dag, met prachtig licht door de bomen en de zon op de rug, zodat de kinderen geen last hebben van felle zon in hun gezicht.


Wil jij ook een fotoshoot tijdens het gouden uurtje?

Dit gaat zeker prachtige plaatjes opleveren! Het belangrijkste is om goed af te stemmen met je fotograaf hoe laat en waar je gaat afspreken, zodat je op het juiste moment gebruik kunt maken van het magische, oranje licht.


Reserveer nu alvast een datum voor de zomerperiode! De weekenden zijn snel vol en we zijn 2 weken afwezig wegens vakantie. Klik hieronder voor meer informatie over onze fotoshoots of stuur een mail voor vragen over beschikbaarheid naar info@fotostudiopilonmedia.nl
8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page