top of page

Waarom kleding en locatie een groot deel van de foto bepalen + handige tips!

Een fotoshoot boeken doe je niet iedere maand. Het is een speciaal moment die prachtige herinneringen gaat opleveren voor de rest van je leven. Je wilt daarom een zo optimaal mogelijk resultaat. Wist je dat je dit voor een groot deel zelf in de hand hebt?


Yay! It's shopping time!

Een superleuk onderdeel van de voorbereiding op jouw fotoshoot is natuurlijk; de kleding! 'Wat trek je aan?' 'Wat gaan de kinderen dragen?' En in het geval van een familieshoot met meerdere gezinnen; 'wat gaat de rest dragen?' Het is slim om hier goed van tevoren over na te denken, en vooral goed te overleggen met elkaar. Je kunt hiervoor dit handige 3-stappenplan gebruiken:


 1. Spreek met z'n allen een basiskleur af, zoals een aardetint, pastelkleur of (gebroken) wit in combinatie met bijvoorbeeld spijker. Van deze basiskleur moet iedereen sowieso één kledingstuk of accessoire dragen.

 2. Kies een aantal mensen uit die een kledingstuk mogen dragen met een evt. subtiel printje. Dit geeft een superleuke variatie! Doe dit niet allemaal, want dit geeft een te drukke uitstraling. Vermijd liever ook grote logo's/teksten op kleding. Dit zorgt voor teveel afleiding.

 3. Twijfel je of je kleding mooi matcht? Leg de kleding per setje op de grond, maak een paar foto's met je telefoon en stuur een berichtje naar je fotograaf voor wat extra advies.


Deze familie heeft voor pastelgroen & -blauw als basiskleur gekozen in combinatie met spijker en wit. Een prachtige kleurencombinatie die zorgt voor een fijn en supermooi geheel! En kijk dat licht!


Tip; vind je het lastig om een basiskleur te kiezen? Neem een natuurlijke tint die ook voorkomt op de locatie. Dit zorgt automatisch voor een compleet en fijn plaatje om naar te kijken.

Een geschikte locatie kiezen; waar moet je op letten?

Ook de locatie van jullie fotoshoot zorgt voor een groot deel hoe jullie fotoserie eruit gaat zien. Er zijn natuurlijk heel veel mogelijkheden, maar het belangrijkste waar je op moet letten bij het uitkiezen van de locatie is 'het licht'. Kies je voor een fotograaf met een lichte fotografiestijl, dan is een locatie waar veel daglicht kan komen een must. Heeft jouw fotograaf een donkere stijl, dan moet je weer op hele andere dingen letten.


De fotoshoot van deze vriendinnengroep vond plaats op een prachtige zandverstuiving, een toplocatie!


Heb je nog geen idee waar jouw fotoshoot zou moeten plaatsvinden? Misschien is er wel één van de volgende locaties bij jou in de buurt:

 • Heide

 • Bloesembomen

 • Bos

 • Oude fabriek (bij slecht weer)

 • Bij het water

 • Strand

 • Zandverstuiving

 • Stadspark

 • Duinen

 • Lege kas (bij slecht weer)

 • Binnentuin

 • Veld


Belangrijk: ''Sommige locaties vragen een vergoeding of je hebt toestemming nodig om er een fotoshoot te mogen doen met een externe fotograaf. Check goed van tevoren of dit op jullie locatie ook zo is. Overleg altijd met je fotograaf.''

Wil jij ook een fotoshoot in de buitenlucht?

Reserveer nu alvast een datum voor de zomerperiode! De weekenden zijn snel vol en we zijn 2 weken afwezig wegens vakantie. Klik hieronder voor meer informatie over onze fotoshoots of stuur een mail voor vragen over beschikbaarheid naar info@fotostudiopilonmedia.nl
Comments


bottom of page